Test internet hastighed

Det kan nogle gange være svært at registrere hvor hurtigt ens internet egentlig er. Specielt fordi nogle hjemmesider måske i forvejen er langsomme, og så hjælper hurtigere internet ikke. Du har dog muligheden for at teste din internet hastighed.

Hvor kan jeg teste min internet hastighed

TDC hastighedstjek er nok det mest populære sted. Den skal dog også ind imellem tages med et gran salt. For der kommer en masse faktorer med i spil. Sidder du for eksempel på trådløs bredbånd kan du ikke vide dig sikker på, at forbindelsen mellem din bredbåndsboks og din bærbare computer er god nok.

Ved trådløs internet er det bedst, hvis du tilslutter et netkabel til dit bredbånd modem, ellers vil du ikke kunne være sikker på, at du får den rigtige internet hastighed at se. Når du har gjort det, kan du gå ind på TDC’s test af internet hastighed ved at klikke her.

Test internet hastighed

Når du tester derinde, får du en upload og download hastighed. Sidder du på fibernet, så kan du være sikker på, at du næsten rammer den rigtige hastighed af hvad din internet udbyder siger. Sidder du derimod på for eksempel Telia bredbånd kan du ikke være helt sikker på, at du får den samme hastighed på dit internet.

Faktisk næsten aldrig vil man få det. Har du købt 5 mbit/s bredbåndsforbindelse, vil du formentlig kun hente med måske 3 – 4 mbit/s. Det er helt normalt for bredbånd. Det kommer meget an på hvor tæt du er på den radioantenne der sender signalet til dig.

Generelt, , 0 kommentarer

Om forfatteren

Allan "Django" Pedersen har skrevet 5 artikler for Billig Bredbånd

Jeg har arbejdet med internettet i snart 12 år, og de sidste par år professionelt med forbindelsen mellem computer og det store internet. Min viden om bredbånd spænder meget bredt, og jeg arbejder dagligt i en af de største danske teleselskaber.Jeg blogger her på billig-bredbaand.com omkring de tekniske detaljer.

Skriv en kommentar

Søg