Telia Mobilt Bredbånd

Med Telia mobilt bredbånd kommer du hurtigt på farten og det gælder uanset om du er en privat person eller en større eller mindre erhvervsdrivende virksomhed. Du vil naturligvis have forskellige behov og krav til fleksibilitet og hastighed på internetopkoblingen, men også det er der råd for.

Som privatkunde kan du få mobilt bredbånd helt ned til 99 kr. om måneden for den billigste løsning hos Telia. Dette er for en forbindelse med 1 GB dataoverførsel på en måned. For de fleste er dette rigeligt, men hvis du har brug for en bredbåndsløsning til større mængder internet trafik (til hvis du skal streame film eller musik), så kan du også få løsninger på henholdsvis 3, 5 og hele 10 GB om måneden.

Den mere garvede internet surfer kan med fordel vælge Telia mobilt bredbånd til 149 kr., som kommer med 3 Gigabit data transfer.

En af de rigtig store fordele med en mobil bredbåndsløsning i forhold til en almindelig internetforbindelse med kabler er, at du kan være på farten og komme på nettet overalt. Eller i hvert fald i det meste af landet, da der stadig er enkelte steder hvor der ikke er dækning. Telia har et dækningskort for deres mobile bredbånd (de benytter det såkaldte EDGE-netværk, samt deres helt nye Turbo 3G netværk), så du kan se i hvilke 3% af landet at det evt. kan knibe med forbindelsen. Turbo 3G netværket virker dog kun i Danmarks 4 største byer (København, Århus, Ålborg og Odense), men vil løbende blive udvidet til flere store byer i landet.

Opsætning af Mobilt Bredbånd

Opsætningen af et mobilt bredbånd er meget enkelt og det sker meget sjældent at der opstår problemer. Proceduren er at du har modtaget et SIM kort som du sætter ind i det medfølgende highspeed modem.

Der findes to typer modem, nemlig ZTE MF636 som du kan få med fra 1 kr. og det mere elegante modem Huawei E180 som du kan få med fra 49 kr. Fordelen med Huawei modemmet er, at det kan bukkes så det ikke er så meget i vejen når du sætter det ind i din laptops USB port.

Når SIM kortet er på plads i et af de to modems, så er det blot at følge den vedlagte vejledning. I princippet skal du ikke gøre meget andet end at sætte modemmet ind i computeren, hvorefter den nødvendige software straks går i gang med at installere sig selv. Skulle der opstå problemer, så har Telia en hjælp side med løsningsforslag til deres mobile bredbånd. Alternativt kan du altid ringe til deres hotline som kan guide dig videre i processen.

Hastighed på Telias Bredbånd

Hvis du er i et område hvor du kører på EDGE-netværket, så vil du kunne opnå en teoretisk hastighed på 237 kbit/sek. Da der er tale om en trådløs forbindelse, så er der mange ting der spiller ind og du skal derfor forvente at en mere realistisk hastighed ligger omkring 150 kbit/sek.

Befinder du dig derimod i en af de 4 storbyer hvor du kan benytte 3G nettet, så vil du kunne opnå hastigheder omkring 1-2 Mbit eller hvad der svarer til 10 gange så høj hastighed.

Hvis du vil se TV over din mobile bredbåndsløsning, så vil det kræve at de befinder dig i en af storbyerne, da du ellers vil opleve af downloadhastigheden vil være for lille.

Stationær, Bærbar laptop, Mac og PC

Telia mobilt bredbånd virker på både stationære computere og på bærbare computere og det er uanset om der er tale om en Mac eller en PC. Det eneste krav er at computeren er af nyere dato og at der er en tilgængelig USB port hvor du kan sætte modemmet ind.

Ligeledes fungerer løsningen fint uanset om du bruger Windows XP eller Windows Vista. Vælger du at benytte det på dit Media center så skal du blot huske at slå portscanningen fra.

Søg