Telia mobil bredbånd

Telia mobil bredbånd er noget af det nye internet som teleselskabet er kommet med. De er blevet et af landets største mobil bredband udbydere, og kan skaffe dig nogle rigtig hurtige internet forbindelser efterhånden.

Mobil bredbånd til forretningsmanden

Det er efterhånden umuligt at drive en online forretning idag, uden at eje en mobil telefon der kan gå på internettet. Efterhånden er det også meget normalt at man har en iPhone 3G der kan gå på internettet og hente video fra Youtube ned. Det sætter store krav til det mobil bredbånd man skal købe, og derfor er Telia gået med i kampen om det. En iPhone er dog sjældent ret hurtig eller effektiv til at gå på internettet med, og derfor kan du nu få internet på din bærbar – ja faktisk også på din stationær. Det eneste det kræver er et USB stik, som samtlige PC og Mac computere har i dag – hvis ikke, ja så skal du nok skifte alligevel.

Mobil bredbånd hastigheder

Det er netop hastigheden på det mobile bredbånd som er en væsentlig faktor, specielt hvis man rejser meget omkring i Danmark og regionerne. Derhjemme sidder man jo trods alt på sit trådløse internetforbindelse. Hastighederne på et Telia mobilt bredbånd strækker sig imellem 1 Mbit/384 Kbit til 4 Mbit/384 Kbit – i hvert fald hos selskabet Telia. Det er også det man i daglig tale kalder 3G internet.

Førhen havde man kun hastigheden EDGE, hvilket var cirka halvdelen af den laveste 3G internet hastighed. Så er du udenfor et 3G netværk, så vil du automatisk ryge ned på en EDGE forbindelse, som dækker hele landet. Dettte sker ofte hvis du kører fra København til Århus eller Aalborg. Ja sågar hvis du bare kører til Odense. Alle de små regioner har ikke fået 3G endnu. Er du bosat i vestjylland, så kan det være rimelig anstrengende at have 3G, men det bliver dog bedre efterhånden.

Priser for Telia mobil bredbånd

Priserne ser pr. 13. juli 2009 således ud:

Oprettelse249,00 kr.
Abonnement pr. md: 1 GB, 1 Mbit/384 kbit99,00 kr.
Abonnement pr. md: 3 GB, 2 Mbit/384 kbit139,00 kr.
Abonnement pr. md: 5 GB, 2 Mbit/384 kbit179,00 kr.
Abonnement pr. md: 10 GB, 4 Mbit/384 kbit259,00 kr.
Pris pr. SMS0,20 kr.
Pris pr. SMS til udenlandske numre3,00 kr.
Opkalds- og opkaldsforsøgsafgift0,00 kr.
Betaling af regninger: Girokort39,00 kr.
Betaling af regninger: BetalingsService9,75 kr.
Data0,00 kr.

Priserne er i DKK inkl. moms.
* Gælder normalt privat brug i Danmark og inkluderer ikke indholdstjenester.

Det betyder at du kan hente 1 GB for 99 kroner. Hvad svarer 1 GB så til? Hvis du siger en MP3 sang fylder ca. 5 MB, så kan du hente ca. 200 sange ned på din mobil telefon.

Test af mobil bredbånd

Det ses ofte at hastigheden ikke helt er det som man forventer, og der er lavet test på mobil bredbånd, der viser at det ikke altid kommer helt så tæt på hvad man blev lovet. Det skyldes dog at man kan være langt fra sendemasterne, eller der kan være mange på linien på en gang. Det skriver Telia også i deres betingelser, så det kan desværre ikke komme som et chok for folk. Når vi snakker et mobil bredbånd, skal vi jo tænke på, at det er ret dynamisk og flytter sig hele tiden.

Dækning er dog stadig også en del af problemet, men der må man bare have lidt tålmodighed, Telia er i gang med at sætte rigtig mange sendemaster op, så området der bliver dækket bliver større og større for hver dag der går.

Udland og udlandet

Man har hørt skrækhistorier om folk der har betalt store summer når de har været i udlandet. Det kræver dog bare en vis form for fornuft inden man tager afsted. Skal du bruge dit mobil bredbånd billigt i et udland, så sørg for at fortælle Telia om det, og sørg for at de lukker af for internettet.

Jeg vil anbefale at istedet for at tage det mobile bredband med, så gå på en internet cafe et sted i udlandet, det vil være langt billigere i sidste ende alligevel.

Hvordan fungerer mobil bredbånd

Det er faktisk ret simpelt. Du modtager en lille USB stick, også kaldet et modem fra Telia, deri putter du det simkort du får med, den sætter du så i dit USB port, og så installerer du noget software, og kort tid efter – så er du på internettet.

Velkommen til fremtiden og mobil bredbånd fra Telia.

Søg