Test Af ADSL Og Mobilt Bredbånd

Uanset om du har en almindelig bredbåndsløsning som f.eks. ADSL, SHDSL eller du har en af de mobile bredbåndsløsninger fra 3, Telia, Oister eller en af de mange andre, så kan det til tider være en god ide at teste om du nu også får den hastighed du betaler for. Ikke blot fordi der kan se fejl, men også fordi det kan være rart at vide hvor og hvordan du får den maksimale hastighed på dit internet med den løsning du har.

Så hvis du sidder en dag og synes at dit internet er for langsomt og at det ikke kan være rigtigt at en 10Mbit forbindelse skal være så sløv, så kan det være en god ide at køre en speed test.

Der er mange grunde til at du oplever en langsom data overførsel. Nogle ting kan du selv gøre noget ved og andre står ikke til at kunne ændre.

Interne Faktorer Der Påvirker En Bredbånds Test

Hvis vi starter med de ting du selv har indflydelse på, så kan en langsom internet forbindelse skyldes noget af det software du har installeret på din computer. F.eks. kan noget som en software firewall og en antivirus betyde at du oplever en dårlig hastighed på dit bredbånd. Det skyldes at dette software beskytter din computer ved at scanne alt datatrafik frem og tilbage mellem din computer og internettet, og det har naturligvis en begrænsende effekt på hastigheden.

En anden grund kan være, at dit hardware ikke fungerer optimalt. Dette kan både være den router eller wireless access point du har fået med fra din internetudbyder, men det kan også være diverse hubs eller switches du selv har kørende i dit netværk.

Hvis du benytter en trådløs forbindelse enten via en wireless løsning eller via en mobil bredbåndsløsning, så behøver det ikke nødvendigvis være hardwaren der er noget galt med. Det kan også skyldes det hus du befinder dig i, da tykke vægge og konstruktioner med meget jern i kan have en negativ effekt på download og upload hastigheden.

En langsom internet connection er ikke kun til irritation når du surfer på nettet, men også i de situationer hvor du vil bruge VoIP telefoni. Er forbindelse dårlig, så kan du have svært ved at føre en samtale med den anden person. På samme måde kan det også være generende hvis du arbejder hjemmefra via en VPN forbindelse da udfald på linien gerne får dig til at miste forbindelsen så du bliver nødt til at logge ind igen. Det skal ikke ske mange gange i træk før man kan blive rigtig gal.

Ovenstående liste er naturligvis ikke udtømmende, men den dækker en god del af de problemer der kan være omkring en langsom internetforbindelse som du selv har en indflydelse på.

Eksterne Problemer Ved Alm. og Mobilt Bredbånd

Derudover er der alle de ting du ikke kan gøre noget ved. F.eks. kan det være at afstanden til centralen er stor og at der derfor går noget båndbredde tabt undervejs. Det samme kan gøre sig gældende hvis du har en trådløs forbindelse og afstanden til masten er for står.

Et andet typisk problem er, at der er mange brugere der deler den samme internetforbindelse da kobberledningerne i jorden ofte er gamle, så er der grænser for hvor meget de kan trække. Desværre kommer det til at påvirke alle der gør brug af den samme kobberforbindelse og det gælder både upload og download hastigheden.

Slutteligt så kan du opleve at hastigheden er langsom på både almindeligt bredbånd og på mobilt bredbånd, hvis du besøger hjemmesider der er hosted på et webhotel med en dårlig upload hastighed. Sagen er nemlig at du ikke kan downloade noget hurtigere end afsenderen kan uploade selvsamme hjemmeside (eller film, music etc.).

Så når du oplever at din internetforbindelse føles langsom så kan du sagtens teste den ved at bruge en af de mange services der finde der ud. Du kan bruge de online tests uanset om du er på en almindelig ADSL eller et mobilt bredbånd. Hvis testen viser at din forbindelse er ok, så vil det oftest skyldes webhotellet på de hjemmesider du synes er langsomme. Hvis testen viser at du har et problem, ja så kan det være en af de førnævnte ting der påvirker din situation.

Søg