Hvor finder man det billigste trådløse bredbånd?

Som så mange andre så har du sikkert ikke kunne undgå at se alle de mange reklamer der er i både fjernsynet og på busser, tog, bygninger og stort set alle andre steder man kigger. Alle de selskaber der sælger mobile bredbåndsløsninger slås om at få tiltrukket flere kunder.

Selskaber som TDC, Telia og 3 bruger svimlende summer på at få kunder til at skifte over til dem, samt for at få alle de nye kunder der har set at det mobile bredbånd er vejen frem, til at tilmelde sig netop deres produkter.

Men som kunde har man det svært. Reklamerne lover naturligvis guld og grønne skove og dækningerne for de enkelte bredbåndsudbydere er næste ubegrænset… i hvert fald ifølge reklamerne. Men spørgsmålet er om hvor meget af det man kan stole på.

Derefter kommer spørgsmålet omkring pris. De fleste er nok godt klar over at hvis du vil have en hurtigere internetforbindelse, så kommer prisen også til at være højere. Heldigvis er de forskellige hastigheder rimelig lette at gennemskue og ikke mindst sammenligne. En forbindelse på 4Mbit/512kb kan let sammenlignes med en anden tilsvarende forbindelse, men der kan være forskelle som man ikke lige ser.

F.eks. er foromtalte dækning en meget væsentlig parameter hvis du skal få den fulde gavn af dit mobile bredbånd. Hvis du f.eks. rejser meget rundt i Danmark og ofte har brug for en forbindelse på farten, så er det vigtigt at du har en udbyder der har en stabil dækning i det meste af landet. Der er RIGTIG mange udbydere der stadig ikke kan levere en ordentlig dækning.

Er du derimod en bybo og har lyst til at kunne sætte dig ud på altanen eller ned i gårdhaven og være på nettet der, så er det ikke sikkert at du vil have nogen problemer uanset hvilken udbyder du vælger og i det tilfælde vil prisen og servicen naturligvis være vigtig.

Derfor er det også vigtigt for dig som en ny kunde, at tænke godt over hvad det er du har brug for. Du bør overveje følgende parametre inden du overhovedet begynder at kigge efter en leverandør:

  • Har du brug for dækning i et lille eller et stort område?
  • Har du brug for en hurtig/høj hastighed?
  • Er det vigtigt med høj service eller din tekniske kunnen stor nok til at du kan selv?
  • Hvor meget er du villig til at betale?

Disse 4 parametre og dine svar til afgøre hvilket mobilt bredbånd der er det rigtige for dig. Betyder det så at du finder det der passer dig helt perfekt? Nej, helt sikkert ikke. Vi vil alle gerne have superhurtigt bredbånd gratis og med en fantastisk service, men det er også bare utopi at tro at vi kan få det. Netop derfor er det vigtigt at du finder ud af med dig selv hvad der er ”need to have” og ”nice to have”. Desto flere ting du har som krav, desto dyrere vil dit bredbånd blive og desto færre udbydere har du at vælge imellem.

Der er som udgangspunkt 3 udbydere jeg vil anbefale at du kigger lidt nærmere på inden du beslutter dig for en bredbåndsløsning og for hver vil jeg give en lille forklaring af hvorfor jeg mener at de er interessante.

3 Mobilt Bredbånd

En af de ting der tæller når man taler om “3” er at de har været længe på markedet og nok var den spiller der gjorde mest ud af at sprede ideen om at være mobil på internettet mest ud. Siden har de andre selskaber fulgt trop og mange af dem har endda tilbud bedre og billigere produkter end 3 kan levere.

Se 3’s tilbud her

En positiv ting omkring 3 er at deres dækning er en af landets bedste og hvis man har erfaring i at tale med deres kundeservice (det har jeg), så er der absolut heller ingenting at klage over. Tro det eller lad være, men det er faktisk muligt at komme hurtigt igennem til en medarbejder…. også selvom du ikke ringer for at købe noget.

En af de lidt negative ting omkring 3 er at du har valgt at fokusere mest på virksomheder. Det er selvfølgelig okay hvis man er en virksomhed, men som privatkunde kunne man godt have ønsket sig at de gjorde en lidt større indsats.

Telia Mobilt Bredbånd

Telia er et kæmpe selskab og det taler både til deres fordel og ulempe. Min erfaring med dem er at de ofte kan give nogle gode priser, men til gengæld lider deres kundeservice under at være så stor en virksomhed. Det gør dem lidt tunge bagi, men til gengæld kan de også søsætte nogle produkter som mange af de små ikke kan.

En af fordelene ved Telias bredbåndsløsninger er også at de tilbyder dem i diverse pakker. Det vil sige at du kan få både fastnet telefoni og Internet til en god lav pris. På samme måde som med de danske banker, så kan du opnå bedre priser hvis du samler flere af dine telefoni og Internet køb hos dem. Husk dog altid lige at kontrollere om deres priser nu også er helt så gode som de selv siger (også selvom du opnår en god rabat).

Perspektiv Mobilt Bredbånd

Her er en af de nye og små udbydere som virkelig har fået fart under vingerne. Ved simpelthen at kopiere alt hvad de store spillere gør rigtigt, så undgår de at bruge penge på alle fejlene, men kan stadig levere super gode produkter til deres kunder og til en billigere pris.

Både til folk på farten og til hjemmebrug har Perspektiv valgt at søsætte en kæmpe reklamekampagne. Netop derfor er det også nu at man som ny kunde skal vælge dem, da deres introduktionstilbud er nogle af markedets laveste og hvis man ser hvilke hastigheder de tilbyder, så er det lige før at flere af de store udbydere ikke længere kan være med. Absolut en udbyder som er værd at kigge nærmere på.

Fullrate Mobilt Bredbånd

Slutteligt så er det den kendte og elskede Fullrate. Deres kundeservice er helt i top og de er flinke og rare og ventetiderne er der stort set ingen af. De tilbyder produkter der hamler fint op med deres konkurrenter og deres hastigheder og priser kan også sagtens følge med.

Om man vælger Fullrate eller Perspektiv kan nok være lidt samme bolledej og min vurdering er at begge vil være rigtig gode løsninger. Så det bedste du kan gøre er nok at se hvem der har den billigste pris på dagen og så vælge dem.

Bredbånd, , 0 kommentarer

Om forfatteren

Jeppe Henriksen har skrevet 15 artikler for Billig Bredbånd

Internettet er en stor del af mit liv og derfor er det kun helt naturligt, at jeg interesserer mig for hurtigere internetforbindelser og naturligvis også oppetid og stabilitet. Jeg blogger her på billig-bredbaand.com om alle emner der er relateret til det at komme til at surfe bedst muligt på nettet.

Skriv en kommentar

Søg