Hvilken hastighed bredbånd skal jeg vælge

Når man skal ud og anskaffe sig en ny bredbåndsforbindelse eller måske et nyt abonnement på mobilt bredbånd, så er der rigtig mange muligheder. Ikke nok med at der er mange forskellige teleselskaber der kæmper om at få dig som kunde, men der kommer også hele tiden nye produkter og nye tilbud som det kan være relevant at gøre brug af.

Men lader vi lige udfordringen med at vælge Internetudbyder ligge lidt, så er det værd at kigge på hvor hurtig din bredbåndsforbindelse skal være for at den opfylder de behov du har. Du kan naturligvis altid vælge den lette løsning og bare finde det hurtigste du kan støve op, men efter vores mening er der ingen grund til at sende dine højt beskattede penge videre til teleselskaberne som tjener rigeligt i forvejen.

Herunder gennemgår vi de forskellige niveauer af hastigheder der bliver udbudt i Danmark i øjeblikket og hvem det kunne være relevant der købte de enkelte hastigheder. Måden du finder ud af hvilken type bredbånd der passer til dig er ved, at læse fra starten og når du kommer til en gruppe der minder om de behov du har, så er det sandsynligvis den hastighed der passer til dine nuværende behov. Skulle du på sigt have brug for hurtigere eller langsommere Internet, så er det altid muligt at skrue op og ned for hastigheden. Husk dog at læse betingelserne for dit abonnement grundigt inden du tilmelder dig.

< 1Mbit Bredbånd

Hvis det ikke er hver dag du tænder computeren og du ikke har en e-mail adresse, så vil du sandsynligvis heller ikke have brug for en hurtig bredbåndsforbindelse. Dermed ikke sagt at en forbindelse med en hastighed på 1Mbit er langsom, men den er for lille til hvis du f.eks. vil se online video i høj opløsning eller hvis du vil spille et grafiktungt online spil med mennesker rundt omkring på kloden.

En forbindelse på 1Mbit kan også være glimrende til den studerende der har brug for at Google lidt til brug for sine studier, men som samtidig skal have den billigst mulige løsning.

1 – 5 Mbit Bredbånd

Her befinder de fleste mennesker sig. Hvis du har en e-mail adresse og din computer er et redskab som bliver brug aktivt til at finde information om alt fra rejseplaner til madlavning, så vil en forbindelse omkring 2Mbit eller mere være glimrende.

Den vil i mange tilfælde også være rigeligt til at du kan se videoer på steder som Youtube og hvis ikke i er 3-4 stykker i husstanden der skal dele forbindelsen samtidigt, så vil det kun være ved meget tunge tjenester at en hurtigere bredbåndsforbindelse vil være nødvendig.

5 – 10 Mbit Bredbånd

Når vi bevæger os op omkring de 10Mbit så taler vi om lynhurtigt Internet. Desværre ser vi at flere og flere ydelser begynder at blive tungere så selvom denne forbindelse er fuldt ud tilstrækkeligt til stort set alle de opgaver der er lige nu, så vil den nok kun holde i 1-2 år før den skal opgraderes.

Hvis du har bredbånd der kan køre med de fulde 10Mbit (afhænger naturligvis også af afsenderen), så kan du find streame både videoer og musik i en glimrende opløsning. Online spil med tung grafik vil også sjældent blive et problem.

10 – 20 Mbit Bredbånd

Her er forbindelse som for 95% af dem der har den, ikke bliver udnyttet. Forbindelse er gerne til folk der bruger Internettet mange timer dagligt om som har vænnet sig til, at selv den mindste ventetid er et irritationsmoment.

Hvis du bor i nogle af de større byer, så bør det være muligt at få leveret 20Mbit forbindelser, men hører du til uden for storbyerne, så vil kobberet i jorden ofte ikke kunne trække så høje hastigheder.

+20 Mbit Bredbånd

Hvis du er så heldig at kunne få adgang til en forbindelse der er hurtigere en 20Mbit så er det enten en rigtig god omgang bredbånd du har skaffet dig, eller også er det måske bredbånd til erhverv. Med så høje hastigheder kan du let overføre data frem og tilbage mellem computere og servere rundt omkring i verden.

Og når du surfer vil det i 99 ud af 100 tilfælde være serveren i den anden ende der er flaskehalsen og ikke din bredbånds løsning.

Nyheder, , 0 kommentarer

Om forfatteren

Allan "Django" Pedersen har skrevet 5 artikler for Billig Bredbånd

Jeg har arbejdet med internettet i snart 12 år, og de sidste par år professionelt med forbindelsen mellem computer og det store internet. Min viden om bredbånd spænder meget bredt, og jeg arbejder dagligt i en af de største danske teleselskaber.Jeg blogger her på billig-bredbaand.com omkring de tekniske detaljer.

Skriv en kommentar

Søg