Bredbånd – find billigste og bedste bredband her

Billigt bredbånd

Der er efterhånden en del spillere på det danske bredbånd marked, og det kan være svært at skelne mellem de mange tilbud. Der er også både lokale og regionale tilbud, men hvad skal man vælge.

Det vil vi med en lang række artikler forsøge at gøre bod på, så du har muligheden for at vælge det bedste bredbånd for dig.

Bredband udbydere

Pt er der 6 danske udbydere af bredband og de har hver deres fordele og ulemper, og hver deres priser. Fælles for dem alle er at de har 6 måneders bindingsperiode.

  • Telmore bredbånd – Har nogle de billigste bredbånd priser, og starter fra 2 MBiT.
  • Fullrate – De nyeste på banen med meget billig Mobilt bredbånd
  • TDC bredbånd – Stabile og de mest etablerede teleselskab i Danmark
  • YouSee – Har et billigt bredbånd med hurtige hastigheder. Helt op til 20 MBIT.
  • Telia bredbånd – Har en billig oprettelse og nogle forholdsvis billige priser, og starter med hastigheder fra 2 MBiT.
  • Perspektiv bredbånd – Har det hurtigste internet med start fra 5 MBiT og samtidig gratis oprettelse.
  • Oister – Kører med bredbånd, hvor ikke behøver at binde dig i 6 måneder – samt billig oprettelse.

Hvad er bredbånd

Bredbåndsadgang til internettet, ofte forkortet til bare bredbånd, er højhastigheds internetadgang.

Dial-up modemer er begrænset til en bitrate på mindre end 56 kbit / s (kilobit pr sekund) og kræver fuld udnyttelse af en telefonlinje, hvorimod bredbåndsteknologier levere mere end det dobbelte af dette tal og generelt uden at forstyrre telefon brug.

Hvor hurtigt er bredbånd internet

Bredbånd er ofte kaldet “high-speed” Internet, fordi det som regel har en høj datatransmission. Generelt er forbindelse til kunden på 256 kbit/s (0.256 Mbit/s) eller derover betragtet som bredbåndsforbindelse til Internettet.

  • International Telecommunication Union Standardization Sector (ITU-T), henstilling I.113 har defineret bredbånd som en transmissionskapacitet, der er hurtigere end en ISDN-primærtilslutning på 1,5 til 2 Mbit/s.
  • FCC’s definition af bredbånd er 768 kbit/s (0,8 Mbit/s).
  • Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har defineret bredbånd som 256 kbit/s i mindst én retning, og dette bithastigheden er den mest almindelige, der markedsføres som “bredbånd” rundt omkring i verden.

Der er ingen specifik bitrate defineret af industrien, og “bredbånd” kan betyde lavere bitrate transmission metoder. Nogle internetudbydere (ISP’er) bruge dette til deres fordel i markedsføringen lavere bitrate forbindelser som bredbånd.

Er det billigste bredbånd godt

I praksis vil den annoncerede båndbredde ikke altid være til rådighed for kunden, da internetudbydere ofte har flere abonnenter end deres backbone forbindelse eller kvarters abonnenttilslutning kan håndtere, under den antagelse, at de fleste brugere ikke skal bruge deres fulde tilslutningskapacitet hele tiden .

Denne sammenlægning strategi virker oftere end ikke, så brugerne kan typisk få deres fulde båndbredde det meste af tiden, men peer-to-peer (P2P) fildeling systemer, hvilket ofte kræver udvidet varigheder af høj båndbredde, kan stresse disse antagelser, og kan forårsage store problemer for internetudbydere, som har alt for overbooket deres kapacitet.

Fremtiden afhænger af båndbredden

Bredbåndets størrelse leveret til slutbrugere stiger, og markedet forventer at video-on-demand-tjenester streamet over internettet vil blive mere populær, og det vil kræve specialiserede netværk. De data de fleste bredbåndstjenester levererer er stadig ikke nok til at levere god kvalitet til video, som fx MPEG-2 video kræver cirka 6 Mbit/s for gode resultater. Passende video til nogle formål bliver mulig ved lavere datahastigheder med frekvenser på 768 kbit/s og 384 kbit/s bruges til nogle videokonference applikationer, og satser så lavt som 100 kbit/s bruges til videofoner. H.264/MPEG- 4 AVC. MPEG-4 format leverer video i høj kvalitet på 2 Mbit/s, i den lave ende af kabel-modem og ADSL ydeevne.

Øget båndbredde har allerede gjort en indvirkning på nyhedsgrupper: udstationeringer til grupper såsom alt.binaries .* er vokset fra JPEG filer til hele cd-og dvd-billeder. Ifølge NTL, er omfanget af trafik på deres netværk steget fra et dagligt indadgående news feed på 150 gigabytes af data om dagen og 1 terabyte af data ud hver dag i 2001 til 500 gigabyte data indadgående og over 4 TB ud hver dag i 2002.

Bredband hastigheder

bredband hastigheder kan være indgangsvinklen til fremtidens nye medier, der ufornægteligt vil komme til at kræve højere hastigheder på bredbånd. Der er allerede set hastigheder på en 1 GB/s over korte afstande, så det er bare et spørgsmål om tid før det slår igennem – og et spørgsmål om større kabler.

Der vil jo nok også komme en dag, hvor mobilt bredbånd vil være ligeså hurtigt som almindelig højhastighed bredbånd.

Søg